Ella Vanackere – interview bij Deceuninck – das geniaal

Hey,

Ik ben Ella Vanackere. Ik loop school in het 2e jaar in het VTI van Roeselare. Ik droom er nu al van om in de toekomst misschien architect te worden, wie weet?
Échte S.T.E.M. is mijn ding, met de nadruk op technologie, probleempjes oplossen, dingen eerst bedenken en daarna trachten te maken. Het project “Das geniaal”, https://dasgeniaal.be/ wil jongeren met dezelfde talenten als die van mij aanmoedigen om ook zo’n studierichting te volgen.
De firma Deceuninck is één van de partnerbedrijven van ons VTI, maar zij nemen ook deel aan Das geniaal. Ze willen laten weten dat wat zij maken en hoe zij werken ook échte S.T.E.M. is. Ik zag het direct zitten om interviews te mogen afnemen bij werknemers van de firma Deceuninck ter plaatse in Gits. Professionele mensen van de VRT zouden dit filmen. Zaterdag kreeg ik dan een telefoontje van de VRT om mij uit te leggen hoe alles in zijn werk zou gaan en wat mijn rol zou zijn… spannend. Eerst was er een intro buiten. Dat viel al mee en ging redelijk vlot. Er was een aangename sfeer. Dan ging het naar de showroom waar ik de product manager, Hannah heb geïnterviewd. Hannah vertelde wat Deceuninck precies doet en wat dat met S.T.E.M te maken heeft. In de burelen op het 3e verdiep verduidelijkte Julie als het goedkoper is om met gerecycleerd materiaal te werken of niet. Kevin antwoordde op mijn vragen in de productie, leidde mij er rond en liet mij ook de productieruimte bekijken in virtual reality. Heel tof. Als laatste gingen we naar het testcentrum. Daar interviewde ik Sofie. Zij vertelde ons hoe de profielen uiteindelijk een raam of een deur worden en wat ze daar allemaal testen. Sofie maakt ter plaatse een raampje dat ik naar huis mocht meenemen. In het testcentrum mocht ik deelnemen aan de impacttest en de test die extreme weeromstandigheden nabootst. De impacttest laat een gewicht met een band errond tegen een raam botsen. Het raam brak niet. Dit alles was een fantastische ervaring. Ik leerde veel bij en zou het zeker nog eens opnieuw doen. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!

Ella Vanackere

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.